tiistai 3. tammikuuta 2017

Alkaneen vuoden sisustussuunnitelmat

Muissa sisustusblogeissa on viime päivät kirjoiteltu kiivaasti vuosikoosteita blogipostauksista ja mieluisista sisustushankinnoista. Kuukauden pituisella blogihistorialla en oikein voi samaan lähteä, joten käännän katseen alkaneen 2017 vuoden sisustussuunnitelmiin. Hankittavien ja keskeneräisten asioiden lista on kokonaisuudessaan turhan pitkä, joten tiivistän sen TOP5 tärkeimpien viimeisteltävien asioiden listaukseen.

1. Yläkerran tyhjä aula -> kirjahylly




Kaksikerroksisten talojen huonona puolena on usein hukkatilaksi jäävät aulat, joista johtavat ovet useisiin eri huoneisiin. Yllä oleva näkymä on vierashuoneesta aulaan, josta vasemmanpuoleinen ovi johtaa wc:hen ja oikeanpuoleinen meidän makuuhuoneeseen. Toistaiseksi avautuvien ovien taakse jäävässä tilassa on lähinnä kuivattu pyykkiä. Roikkavalo saattaa kieliä myös puuttuvasta kattovalaisimesta...

Suunnitelmana olisi hyödyntää tila matalilla, lasiovisilla kirjahyllyillä. Lasiovet on ehdottomin juttu, pölynkerääjä Expedit-hyllyt eivät enää päässeet varastoa pidemmälle uudessa kodissa.

Kuva: Isku. Atlas-senkki
Kuva: Asko. Aspö-liukuovikaappi

Paras löytämäni vaihtoehto on tällä hetkellä Iskun Atlas-senkki, leveys 103, syvyys 40 ja korkeus 112 cm. Niitä mahtuisi helposti kaksi vierekkäin sillä ovien taakse jäävän tilan mitat ovat 247x72x168. Senkin korkeus olisi juuri hyvä niin, että päälle jää vielä tarpeeksi korkea laskutaso valaisimelle yms.

Askon Aspö-liukuovikaappi (87x31x76) ei pysty oikein kilpailemaan kuin hinnallaan. Lähtöhinta 419 € on huokeampi kuin Iskun tuotteen 461 €, ja Askossa on usein kaikista tuotteista suurempia alennuksia. 

2. Kylpyhuoneen pyyheteline




Bongasin syksyllä helsinkiläisestä Plootu furniture & cafesta astetta hienommat sisustustikkaat, jollaisia olen siitä asti kaavaillut kylppäriimme pyyhetelineeksi. Sillä reissulla olin junalla liikkeellä, joten en viitsinyt alkaa roudaamaan tikkaita mukanani. Ajattelin tietysti tehdä itse vastaavat, mutta samanlaisia metallitankoja ei tietenkään löytynyt yhdestäkään kaupasta. No tilaisin tangot paikallisesta ammattikoulusta, mutta valmistumista olen saanut odotella jo kohta kaksi kuukautta.

3. Puuttuvat valaisimet


Yläkerrasta puuttuvat vielä kattovalaisimet aulasta ja pienestä läpikulkuvaatehuoneesta (!). Myös yöpöydille olisi kiva löytää valaisimet samaa paria.

4. Toimiston seinähyllyt


Kirjojen lisäksi kansiot ovat edelleen vailla kunnon säilytystilaa. Seinähyllyt ovat suunnitteilla toimistonurkkaukseni työpöydän päälle, mutta mikä todennäköisyys on, että piirat on sopivilla kohdilla...

5. Ulkotyöt


Keväällä talo täytyy maalata toiseen kertaan, terassi viimeistellä yhdeltä nurkalta ja pihan kohtalo ratkaista. Huhhuh, eipä jaksa vielä tätä urakkaa sen suuremmin miettiä. 

Eli näillä eväillä vuoteen 2017. Tekemistä riittää, se on varma!



2 kommenttia:

  1. Tekeminen ei koskaan lopu! Minäkin olen koonnut vähitellen listaa sisustusasioista, mitä pitäisi saada tehtyä. Tauluja seinille, lamppujen vaihtoa. Aikoinaan mulla oli vaaterekki kun asuin pienessä city-yksiössä eikä vaatekaappitilaa juuri ollut. Nyt vaikka kaappeja löytyy niin ajattelin, että sellainen pieni rekki makuuhuoneen kulmassa voisi olla kiva.

    VastaaPoista
  2. Näin on. Minä puolestaan laitoin vaaterekin yhteen liukuovikomeroista, johon ei kuulunut hyllyt/tanko mukaan. Ehkä sinne joskus saa asennettua kunnon säilytyssysteemit.

    VastaaPoista